Föreningen har en gemsam grill som medlemmar får använda. Grillkol / briketter och tändkuber står man för själv.
Ta ut (det nedersta) kolgallret och rensa bort aska och gamla kolbitar från baljans botten, så att spjällen inte täcks. För handtaget fram och tillbaka för att rensa bort aska från grillens botten och ned i askfångaren. (Se viktig info nedan om vad du ska göra med den gamla askan)
⚠️ Använd ej tändvätska. Fyll skorstenständaren med grillkol eller briketter (1). Lägg några tändkuber mitt på kolgallret och placera skorstenständaren ovanpå dem. (2) Använd en lång tändare eller tändsticka och tänd tändkuberna (3) Låt skorstenständaren stå kvar tills grillkolen eller briketterna har tänts ordentligt. Du vet att de har tänts ordentligt när de är täckta av ett lager vit aska. När kolen har tänts ordentligt, häller du ut dem försiktigt i grillen och sprider ut dem jämnt över (det nedre) kolgallret (4).
Se till att handtaget på undersida (A) och lockspjället är helt öppna (B) Förvärm grillgallret i ungefär 10–15 minuter.
Lycka till med grillningen i sommar! Nya griller har en termometer som är bra att ha koll på när du grillar. Värmen justerar du med ventilerna. Här hittar du lite tips kring temperaturer etc.
Grillkol / briketter och tändkuber står man för själv. Det finns några i förrådet som är avsedda för städdagar etc. Använd inte tändvätska, utan följ instruktionerna ovan. Låt grillen svalna innan ni ställer bort dem.
Tänk på att aska och kol kan hålla värme och glöd i flera dagar, och får absolut inte slängas innan dess. Efter en vecka, kan man lägga askan i en väl försluten påse och ⚠️Viktigt! spola lite vatten på askan i påsen, då man inte kan vara säker på att någon annan inte grillat i närtid och att det då är glöd kvar i askan. Sedan slänger man påsen med den blöta askan i kärlet för brännbart...